Robin Ridderhat

Rim med Robin Ridderhat og Rødlisten


Fra bibliotekets lektørudtalelse:

"Med udgangspunkt i rødlisten over truede dyr og planter i Danmark rimer Lotte Salling sig igennem svampe, bier, mosser, fugle, bævere, sommerfugle, hasselmus og mange flere.

Disse rim er en fornøjelse at læse op. Der er rytme og schwung i hvert eneste ord og sætning, det bliver nærmest som en sang. Selv om det er på en trist baggrund med truede arter, bliver man både klogere og i godt humør af rimene. Illustrationerne er tilsvarende farverige, livlige og finurlige, med masser af detaljer og små ekstra tekstbokse."

Intro-opslag - klik og se i større format

Mere om bogen: Mange dyr og planter herhjemme er truede. Det påvirker også børnene, der skal leve i en verden fattigere på arter. En  undersøgelse fra Epinion viser, at de fleste børn kender til arternes tilbagegang, og at det bekymrer dem. Rim med Robin Ridderhat og Rødlisten henvender sig derfor især til de 5-9-årige. Med fokus på små rimende historier fra den danske natur viser den, at truede arter er meget andet end tigre og isbjørne langt væk.

Sideeksempler - klik og se i større format

Gå ind på www.robinridderhat.dk

og find masser af gratis aktiviteter til bogen de Silkeborg-bibliotekernes hjemmeside (målgruppe ca. 5-9 år).

Bla. Rim- og sproglege / Tegne- og maleark / Sprogbrikker / Kreative forløb / Naturvidenskab / Sjove ideer til ude-aktiviteter /Undervisningsforløb m.m.

Rødlisten over truede arter er udviklet af den anerkendte internationale naturbeskyttelses-organisation IUCN. Herfra er der i bogen udvalgt 15 arter eller artsgrupper, som er hovedpersoner i bogen. Samtidig præsenteres en lang række andre truede arter fra den danske natur i baggrunden af hvert opslag.