Nyheder

Ka' selv, ka' du?

Ny bog til de yngste, med legende tilgang til motoriske færdigheder og små vigtige sejre i hverdagen. Læs mere via Forlagsliv her:

+ se læseprøve her

 

Fra Bibliotekets lektørudtalelse:

Gennemarbejdet bog som har farverige tegninger, der vil tiltrække børnene. Rigtig fint, at bogen opfordrer til både bevægelse - fx at cykle med benene når mor og barn cykler til børnehaven, og at børnene selv prøver at tage tøj på ligesom bogens figur… Farverig bog som både kan bruges af forældre, dagplejere og daginstitutioner. Anbefales.

Alfabet-Atlet

En bog der giver børnene mulighed for at lære alfabetet med hele kroppen.

Tryk her og download nogle af kropsbogstaverne fra bogen. Klip ud og hæng op på væggen i fx institutionen eller børnehaveklassen. De kan også lægges på gulvet, sættes på "kaste-terninger" eller klistres på pap og hænges fra snore, samt indgå i diverse alfabetlege efter ønske.

Mange bogstaver kan man også være to eller flere om.

 

Fra Bibliotekets lektørudtalelse:

Remserne er inspirerende, bevægelserne sjove og illustrationerne lige til at gå ombord i. Denne bog har som noget særligt fokus på bogstavernes form og fokus på, at vi også lærer med kroppen.

Fra 5/11: Juleyoga som vægplakat

(70x100 cm) . Kan forudbestilles.

40 kr. pr. stk. Gratis ved køb af bøger over 400 kr.

(2 stk: 70 kr. 3 stk: 95 kr. Herover 25 kr. / stk.)

Peter Puslespil, Leg&lærings app

for de 2-6 årige. Anbefalet af læsevejledere. Find den på Appstore til kun 8 kr.

Fås også som hæfte - se "Bøger"

Hvem er jeg - smådyr

Sød ny papbog med remser og flapper, hvor de yngste får lov til at rime med på velkendte smådyr.

 

Fra Bibliotekets lektørudtalelse:

Sjov gådebog om smådyr med farverige illustrationer og flapper, der skal åbnes. Bogen henvender sig til de mindste børn på 1-3 år og vil være et hit både i hjemmet og på institutionerne. Lotte Salling er en af vores helt store forfattere, der har styr på rim og sprogtilegnelse hos børn. Rimene er ligetil, mundrette og velegnede til de mindste børn, der endnu ikke har det store ordforråd. De rimer godt og har en fin rytme, når de læses højt. Lotte Sallings bøger bør stå på både store og små biblioteker. Hermed anbefales bogen til køb.

Hokus pokus filiYoga

(hjemmeside: www.hokuspokusfiliyoga.dk)

Beskrivelse:

"Forfatterne bag bestselleren "Lyt til løven – yogaremser for børn" er tilbage med en selvstændig fortsættelse. Bogen er fyldt med farverige yogaøvelser for børn, denne gang samlet som små legende yogaforløb, der stimulerer børn motorisk, følelsesmæssigt og socialt. Desuden udfordres både sprog og fantasi gennem de tilknyttede remser" (Forlaget Carlsen)

 

Fra Bibliotekets lektørudtalelse:

"Utrolig charmerende og helstøbt bog, hvor Lotte Sallings dejlige remser og Lea Leténs søde tegninger giver bogen en ekstra dimension. Denne kombination gør bogen meget anvendelig sammen med barnet. Velegnet til brug i såvel børnehave og indskoling som i hjemmet, og den er velegnet til både begyndere og øvede indenfor yoga.

Bøger om yoga til børn er efterspurgte. Denne hører blandt de bedste. Køb den."

 

 

Yogabørn - Nye yogalege til de allermindste:

gendigtet fra "Yoga babies" Kan bruges både hjemme og i vuggestuen / dagplejen

 

Lyt til løven

Fra Bibliotekets lektørudtalelse:

Skøn bog med yogaøvelser til de 3-8-årige. Velegnet til brug i såvel børnehave og indskoling, som i hjemmet... Meget velfungerende og charmerende bog. Yogaens mange styrker får endnu en dimension, når den kombineres med Sallings fine remser, der hjælper barnet ind i øvelsen og styrker det kropslige og sproglige simultant.

Fra påskeæg til juleskæg - året rundt i rim

 

Beskrivelse:

Hvad laver man til påske? Hvordan dufter sommer? Og hvilke dyr kan man møde i skoven om efteråret? Med Lotte Sallings fine rim kommer man hele året rundt – gennem årstider og måneder, højtider og traditioner og møder dyr og planter i naturen. Til hver måned er der knyttet spørgsmål og aktiviteter, så bogen er oplagt til dialogisk læsning (Forlaget Carlsen)

 

Fra Bibliotekets lektørudtalelse:

Inspirerende billedbog om de forskellige årstider og måneder med forslag til aktiviteter. Velegnet til både almindelig højtlæsning og til emnearbejde i børnehave/indskoling, hvor de mange spørgsmål og aktiviteter vil være meget anvendelige. Rimene er hyggelige og velfungerende. Illustrationerne er lavet med akvarel og farvekridt i Mette-Kirstine Baks velkendte og charmerende stil med glade børn i genkendelige hverdagssituationer og masser af detaljer. Anvendelig til både fritidslæsning og brug i institutioner og kan varmt anbefales

 

Musetrin og troldetramp - massageremser for børn

 

Beskrivelse:

Hvem nyder ikke god gang massage? Her er forslag til 20 forskellige massageøvelser for børn ledsaget af sjove rim og remser. Bogen henvender sig til de ca. 4-10-årige og deres voksne. Bogen indledes med et afsnit om massage for børn, samt en introduktion til brug af bogen. Herefter følger 20 forskellige massageøvelser med hver deres remse. Bogen afsluttes med forslag til forskellige massageforløb.

 

Fra bibliotekets lektørudtalelse:

Lotte Salling formår endnu engang at skrive en række sjove og velfungerende rim og remser, hvor der er fuld fart på sproget. Bogen er rigt illustreret i Dina Gellerts velkendte humørfyldte streg. Bogen vil være oplagt at bruge i institutioner, da massage med til at styrke relationer mellem børn. Den vil også sagtens kunne bruges til en hyggestund derhjemme, når alle trænger til at komme lidt ned i gear"

 

Andre lektørudtalelser fra nyere bøger:

 

Musicarma

”Skøn bog+cd med mindfulnessøvelser og musik for børn; velegnet til brug i såvel børnehave og indskoling, som i hjemmet. Selv de mindste vil kunne nyde musikken…. Den beroligende musik, øvelserne, de sødmefyldte illustrationer og fine remser går op i en højere enhed og har mange anvendelsesmuligheder. Kun fantasien sætter grænser, men uanset hvad vil der være grundlag for at skabe nogle gode åndehuller i en travl børnehverdag.” (bibliotekets lektørudtalelse)

Se også Folkeskolens anmeldelse her

+ se tv2 indslag her (nederst)

 

Flere snakkepakker

"En utrolig flot bog, der handler om kroppen. Bogen er fyldt med remser, sange og forslag til aktiviteter, der har med vores krop og følelser at gøre. Det er en meget overskuelig emnebog, som er lige til at gå til." (Folkeskolen)

"Et ”must have” da den er nem og overskuelig, der er til mange timer sammen med børnene. Det er netop i denne alder, børnene skal lære om sig selv og hinanden, og derfor er denne bog et fantastisk pædagogisk redskab" (Jagoo)

"Et gennemarbejdet og let tilgængeligt materiale, der er lige til at tage i brug. Anbefales indkøbt til daginstitutioner mv., børnebiblioteket og til den første indskoling i skolerne" (bibliotekets lektørudtalelse)

 

 

Rems og hop

"Et yderst godt, instruktivt, inspirerende og nemt tilgængeligt materiale til den vigtige bevægelse for børn. Mange af sangenes titler (fx Målmand, Spiderman, Jetjager, Pirat) appellerer herligt til drenge. Samtidig finder man på hjemmesiden mængder af flere ideer til at bruge materialet." (bibliotekets lektørudtalelse)

 

 

_________________________

Tlf.:60681215 salling.lotte@gmail.com

CVR 30438744